Performance- en talentontwikkeling

Nieuwe manier van ontwikkelen

Hebben jullie ondertussen een mooi functiehuis, maar monitoren jullie de ontwikkeling en prestaties nog niet/beperkt? Of gebeurt beoordelen nog old-school met uitgebreide/complexe formulieren? Voelt beoordelen voor medewerkers als veroordelen en heeft het weinig positieve invloed op motivatie en prestaties? En krijg je talent lastig gestructureerd inzichtelijk? Je organisatie is toe aan een nieuwe manier van ontwikkelen, groeien en het monitoren daarvan.

Hoe we te werk gaan

Wij werken samen met Treams, die de afgelopen 15 jaar een ontwikkelplatform heeft ontwikkeld waarin mensen centraal staan. Samen met Treams bekijken we of hun software een bijdrage kan leveren aan een ontwikkelgerichte gesprekscyclus binnen jouw organisatie. We bieden de tools die hieraan concreet body geven en die een rechtstreekse vertaling zijn vanuit de functieprofielen, gecombineerd met persoonlijke ontwikkeldoelen. We helpen bij de implementatie van de software, de ontwikkelcyclus, het achterliggende beleid en de begeleiding en training van managers die een leidende rol hebben in de uitvoering van de cyclus.

Transformeer je ontwikkelingsproces: van beoordelen naar inspireren

Medewerkers kunnen met een ontwikkelgericht platform concreet aan de slag met hun talent en de ontwikkeling daarvan en zijn gemotiveerd om te blijven groeien.
Voor medewerkers is het duidelijk waarin ze talentvol zijn en waaraan gewerkt moet worden in het kader van hun functie/verantwoordelijkheden.
De organisatie heeft continu inzicht in waar ze zelf sterk in is en waarop zij kan verbeteren om een goede (leer)omgeving te zijn voor medewerkers.

Performance management cyclus

Optimaliseer prestaties en behoud van talent door middel van een gestructureerde performance management cyclus. Deze cyclus omvat het stellen van duidelijke doelen, regelmatige feedback en evaluatie, gerichte ontwikkelingsplannen en erkenning van prestaties.