People analytics

Optimaliseer HR met People Analytics

Neem je  beleidsbeslissingen nu vaak nog op onderbuikgevoel en wil je als HR gerichter beslissingen nemen die meer impact maken? Is de datakwaliteit vanuit de HR-systemen op dit moment laag? En heb je behoefte aan een gericht dashboard of rapportages opKPI’s of stuurgetallen? People analytics door middel van het ontwikkelen van dashboards en rapportages kan helpen om inzicht te krijgen in trends en de ontwikkeling op zorgvuldig gekozen KPI’s.

Hoe we te werk gaan

We beginnen met het analyseren van de huidige systemen, de datakwaliteit daarbinnen en eventuele rapportages die jullie nu al gebruiken. We verdiepen ons in jullie belangrijkste HR-prioriteiten (en uitdagingen) en vertalen deze naar richtinggevende HR-KPI’s en stuurgetallen. We bepalen uit welke systemen de data moet komen om de juiste analyses te kunnen maken en maken allereerst een plan om de datakwaliteit te verbeteren. We creëren dashboards en rapportages en leiden de interne HR-collega’s op om te kunnen werken met de dashboards en de juiste analyses en trends eruit te kunnen halen.

Data-Driven HR: gerichte besluitvorming en verbeterde inzichten

HR beschikt over gerichte dashboards en rapportages om concreet richting te kunnen geven aan HR-prio’s aan de hand van de geselecteerde HR KPI’s
De datakwaliteit is verbeterd en er staan mooie en makkelijk begrijpelijke dashboards en rapportages.
HR heeft inzicht in de belangrijkste HR-data en kan op basis daarvan beleidsbeslissingen 
 nemen.