Hybride werken

Effectief Hybride Werken: Balans tussen Vrijheid en Structuur

Werkt jouw organisatie ook hybride, maar heb je hiervoor nog niet alles geregeld? Loop je ook wel tegen zaken aan in het hybride werken en wil je toch een aantal spelregels introduceren? Vraag je je af hoe je echt resultaatgericht kunt werken tijdens het hybride werken en alsnog de vrijheid en ruimte blijft geven voor eigen invulling? Wij helpen je bij het effectief inrichten van het hybride werken waarbij ruimte en vrijheid behouden blijft, maar ook aandacht is voor verbinding en samenwerken.

Hoe we te werk gaan

We voeren allereerst een korte scan uit van hoe het hybride werken op dit moment verloopt binnen jouw organisatie. Wat vindt de organisatie/HR ervan en hoe ervaren medewerkers het? Vervolgens identificeren we waar gaps zitten tussen de behoeften van de beide kanten en stellen we een projectplan op. Hierin zit altijd een mix van beleid, spelregels, maar uiteraard ook van interactieve, live elementen om het hybride werken ook leuk en effectief te houden. Communicatie, een deskbooking app en de inzet van middelen zijn hierin dus ook erg belangrijk. Naast uiteraard de inrichting van de werkplek, die ook anders moet zijn sinds het hybride werken.

Hybride werken

Hybride werken wordt maximaal ondersteund door beleid, spelregels en communicatie/werkplekinrichting.

Medewerkers hebben duidelijk wat er van hen wordt verwacht in het hybride werken, maar ervaren er ook ruimte en vrijheid door.
Medewerkers begrijpen welke organisatorische uitdagingen er zijn en leven opgestelde spelregels na.
Er wordt maximaal gebruik gemaakt van de nieuwe werkplek waarbij kennis, 
 samenwerking en inspiratie worden gedeeld.