Fokker Services Group | Employer branding

Vier ShapR’s werken sinds de zomer van 2023 samen met Fokker Services Group aan een vernieuwing van Fokkers employer brand. ShapR’s team bestaat uit Tirza (Change Consultant), Niels (Creative Consultant), Laura (UX-designer) en Carmen (People & Change Consultant). 

Fokker Services Group levert diverse luchtvaartdiensten. Met ruim 100 jaar luchtvaartervaring bieden ze die diensten wereldwijd aan voor verschillende vliegtuigtypen. Ze zijn een full-service dienstverlener in onderhoud, reparatie en revisie van onderdelen en vliegtuigen. Daarnaast leveren ze engineeringcapaciteiten, onderdelen en complete op maat gemaakte oplossingsprogramma’s. Aan ShapR vroeg Fokker Services Group hulp bij het vinden van nieuwe talentvolle medewerkers.

Nieuw talent vinden

De krapte op de arbeidsmarkt is een algemeen gegeven. Er zijn meer beschikbare banen dan medewerkers en werkgevers zoeken wanhopig naar talentvolle mensen. Alle branches voelen dit, maar zeker in de technische markt is er een voortdurende vraag naar medewerkers. De concurrentie is groot. Ook Fokker Services Group wordt daarmee geconfronteerd. Tegelijk heeft Fokker Services Group een unieke, onderscheidende positie in de luchtvaartindustrie. Die positie kan een voordeel zijn in de strijd om het talent op de arbeidsmarkt. Met een employer brand dat perfect samenvalt met de werkgeversidentiteit kun je dat voordeel verzilveren.

Talent aantrekken met employer branding

Onderscheidend zijn is één ding. Een employer brand ontwikkelen dat naadloos aansluit op de werkgeversidentiteit is een stuk ingewikkelder. En die naadloze aansluiting is belangrijk. Want een mismatch tussen werkgeversidentiteit en employer brand kan er makkelijk toe leiden dat nieuwe medewerkers zo weer vertrekken. 

Samen met Fokker Services Group zijn we daarom aan hun employer brand gaan werken. We zijn gestart met een uitgebreide workshop waaraan allerlei verschillende collega’s van Fokker Services Group hebben deelgenomen. Centraal stond de vraag: waarom werk jij bij Fokker Services Group en waarom doe je dat zo graag? Stap voor stap hebben we de ui afgepeld om tot de kern van Fokkers werkgeversidentiteit te komen. Na verdere analyses, kregen we steeds scherper in beeld hoe het employer brand van Fokker Services Group eruit moet zien. Daarmee hebben we de basis neergezet. Tijd voor de volgende stap!

Download hier onze workshoptemplate als je zelf aan de slag wilt met een groepje medewerkers!

Binnen beginnen is buiten winnen

We gaan de wereld kennis laten maken met het nieuwe employer brand van Fokker Services Group. Dat doen we met een gave look & feel en natuurlijk met een doordacht lancerings- en campagneplan. En we beginnen binnen. Met aansprekende campagnes laten we de medewerkers kennismaken met hun nieuwe employer brand. We kiezen als startpunt het referral beleid. Want de huidige medewerkers zijn Fokkers beste ambassadeurs! In samenwerking met EmployBrand hebben we begin november 2023 een Referral-app live gebracht. Met deze app kunnen medewerkers, potentiële nieuwe medewerkers aandragen. Daarbij kunnen ze sparen voor weekendjes weg, gave activiteiten en mooie cadeaus.

Stay tuned

Dit is fase één, we zijn nog niet klaar. Het nieuwe employer brand van Fokker Services Group moet nog gelanceerd worden. We houden jullie nog even in spanning… stay tuned!

Meer weten over onze aanpak en alle mogelijkheden? Neem contact met ons op.