Eneco | Aantrekkelijke en heldere functieprofielen voor de Digitals

“Help ons bij de branding van onze arbeidsvoorwaarden, functiefamilies en career ladders zodat de Digital-doelgroep precies weet wat voor moois Eneco te bieden heeft en hen op dat vlak motiveert en behoudt.”Danice (HR Consultant), Laura (Design) en Annemarie (Projectmanager), hebben gewerkt aan een project voor Eneco. In deze klantcase beschrijven ze het project en hoe ze het hebben aangepakt.

Eneco is een internationaal energiebedrijf met 4.000 medewerkers. Om de energietransitie te versnellen helpt Eneco consumenten en bedrijven om over te stappen naar duurzame energie. Een van de teams die daaraan bijdraagt, is het team Digital. Om de bedrijfs- en afdelingsdoelen te behalen is het belangrijk om medewerkers voor dit team aan te trekken en te behouden. Dat is een uitdaging want de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. Tegelijk wil Eneco ook de huidige Digitals optimaal informeren over hun functie en wat zij van hun werkgever kunnen verwachten. Eneco vroeg ShapR hierbij om ondersteuning.

Functieprofielen analyseren en aantrekkelijk herschrijven

De interne communicatie bij Eneco rond de functiefamilies en career ladders stond gepland voor de zomer van 2023. We hadden een korte aanlooptijd en zijn daarom snel met de uitvoering van het project gestart. Onze eerste stap was een analyse en herformulering van de functiefamilies voor de teams Product, Data en Engineering. Er was al veel op papier gezet door HR van Eneco. Wij hebben dat herschreven naar aantrekkelijke, bondige en heldere functieprofielen, passend bij de doelgroep.

Een vormgeving die past bij de doelgroep Digital

Niet alleen de inhoud, ook de vorm waarin de functieprofielen beschikbaar zijn, is belangrijk. We hebben gezorgd voor een vormgeving die aansluit bij de verwachtingen van de Digital populatie. Het resultaat is overzichtelijke en aantrekkelijke functieprofielen waar de medewerkers bij Digital alles in kunnen vinden over hun rol en carrièremogelijkheden.

ShapR heeft in korte tijd uit een grote brei informatie mooie, scherpe functieprofielen neergezet, in een gave vormgeving. Een knap staaltje werk. Hiermee hebben we producten in handen waarmee de organisatie weer minimaal 2 jaar vooruit kan.”

– Tineke de Wolff (Head of HR Expertise Center).

Een stijlgids voor consistentie in vorm, inhoud en schrijfstijl

Om de gemaakte keuzes in het ontwerp te waarborgen, hebben we een stijlgids ontwikkeld. Deze stijlgids is een leidraad die Eneco helpt om consistent te blijven in de ontwikkeling van de functieprofielen. De gids bevat richtlijnen over het gebruik van kleuren, beelden, iconen en interactieve onderdelen. En er staat informatie in over de opbouw, schrijfstijl en het doel van een functieprofiel.

“De filosofie van ShapR past goed bij Eneco en dat werkt heel prettig samen. We zijn erg tevreden met de flexibiliteit, de organisatie en de mooie opgeleverde resultaten. De unieke combinatie van sterke inhoudelijk HR-kennis en strakke vormgeving maakt ShapR een interessante partij voor HR-afdelingen.”Een allesomvattend advies over arbeidsvoorwaarden

Op het gebied van arbeidsvoorwaarden hebben we een uitgebreid en helder advies geschreven. We geven in dat advies meerdere opties voor inhoudelijke en visuele verbetering van het arbeidsvoorwaardenpakket. Daarmee is Eneco beter in staat om de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk en helder onder aandacht te brengen van de Digital doelgroep.

Meer weten over onze aanpak en alle mogelijkheden? Neem contact met ons op.